Ontwerp is de perfecte oplossing om mensen op een interessante manier iets nieuws te leren. Door middel van ontwerp kun je mensen een ervaring bieden wat anders een abstract verhaal blijft. Context bieden, iets verklaren wat met alleen woorden bijna onmogelijk en oninteressant is. Het doel bepaalt het medium, een voorkeursmedium heb ik dus niet. Echter werk ik wel altijd in sequentie, niets staat op zichzelf.

 

Mijn werk straalt rust en helderheid uit, om de boodschap zo duidelijk mogelijk te kunnen communiceren. Ik heb een voorliefde voor (andere) percepties, omdat ik denk dat wij heel veel kunnen leren van hoe anderen de wereld zo anders kunnen waarnemen dan wijzelf doen. Een mens denkt heel alert te zijn en alles om zich heen bewust mee te maken, maar eigenlijk houden onze hersenen ons dagelijks voor gek: wij kijken niet met wat we zien, maar met wat onze hersenen denken dat ze al weten. Dit concept buit ik graag uit, door gebruik te maken van deze al aanwezige kennis, en door het doorbreken ervan. Om zo een nieuw inzicht te bieden.

 

Naast mijn eigen freelance werk, zit ik samen met Marieke Pras in het collectief Dissonanten. Dissonanten is de speeltuin waarin het visuele experiment centraal staat. Of valt. Het is een andere vorm van professioneel werken: waar we buiten ons gewoonlijke werkgebied los gaan, zodat we onszelf continu blijven vernieuwen. Waar we elkaar uitdagen om op een andere manier naar de wereld te kijken.

 

Op dit moment ben ik ook bezig met de master Kunst en Cultuurwetenschappen aan de RUG, met afstudeerrichting Kunst, Cognitie en Educatie. Hier wil ik mijn kennis over de relatie tussen cognitie en kunst te vergroten: wat voor cognitieve functies kan kunst - of mijn geval ontwerp - hebben, en hoe wordt dit toegepast?

 

 

CONTACT

 

0683055303

info@anoekhouben.nl

ADRES

 

A-kerkhof 10-14

9711JB Groningen

kvk: 61273570